Zlaté krídla opäť vzlietnu aj v roku 2022!

Každoročným zvykom Medzinárodných leteckých dní SIAF je, že večer pred konaním tohto leteckého sviatku sa na slávnostnom galavečere odovzdávajú ceny v prestížnej ankete ZLATÉ KRÍDLA, Národná cena letectva Slovenskej republiky. Inak to nebude ani tento rok, kedy organizátor pristúpil k príprave nového ročníka 2022. Aj v tomto prípade sa celý galavečer bude odohrávať v Bratislave, tradične deň pred konaním Medzinárodných leteckých dní SIAF, a to 26. augusta 2022.  

galavečer

 

V súčasnej dobe organizátor spolu s vyhlasovateľom ankety Slovenskou leteckou agentúrou, s.r.o. dohaduje podmienky na obsadenie organizačného výboru a postupne sa finalizuje etapa oslovovania nových členov. „Už teraz je zrejmé, že k zásadným zmenám nedôjde a prevažná časť členov organizačného výboru ankety Zlaté krídla, Národná cena letectva SR zostáva aj pre tento ročník,“ upresňuje zákulisné informácie predseda organizačného výboru Zlatých krídel Ľubomír Krupár.

Prvým krokom prípravy nového ročníka je detailné vyhodnotenie skúsenosti z predchádzajúcich ročníkov a taktiež príprava zmien do štatútu ankety Zlatých krídel. Po jeho schválení bude štatút zverejnený spolu s oslovením kompetentných subjektov tak, aby najneskôr od začiatku marca mohli byť spustené nominácie do odborných porôt a v krátkom čase po tom i nominácie na jednotlivé ocenenia.

„Pre verejnosť  je zaujímavá zásadná zmena v organizácii hlasovania o cenu verejnosti. Zmena spočíva v tom, že do súťaže nebudú nominovaní jednotlivci, ale inštitúcie či organizácie pôsobiace v ľubovoľnej oblasti letectva,“ ozrejmuje Ľubomír Krupár. Organizátor si od tejto zmeny sľubuje väčšiu interakciu verejnosti, keďže informácie o jednotlivcoch nie sú natoľko známe, ako informácie o inštitúciách či organizáciách.

 Kategórie ankety Zlaté krídla, Národná cena letectva SR a ich nominujúci:

  1. Civilné letectvo Slovenskej republiky – Ministerstvo dopravy a výstavby SR
  2. Letectvo silových zložiek Slovenskej republiky – Ministerstvo vnútra SR a Ministerstvo obrany SR
  3. Veda / Výskum / Vzdelávanie – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
  4. Športové letectvo Slovenskej republiky – štatutári športových zväzov a športových organizácií SR
  5. Letecký priemysel Slovenskej republiky – Ministerstvo hospodárstva SR
  6. Cena za celoživotné dielo / uvedenie do siene slávy – odborná porota ankety Zlaté krídla
  7. Cena verejnosti – odborná porota ankety Zlaté krídla
  8. Cena Medzinárodných leteckých dní „ SIAF“ – Slovanská letecká agentúra, s.r.o.

 Viac informácií ohľadne nominácií a hlasovania uverejníme už čoskoro na našom webe a sociálnych sieťach.

 

Exkluzívny partner

aero

Generálni partneri

SAAB

Hlavný mediálny partner

RTVs

Hlavní partneri

skoda
Bratislavský kraj

Partneri

lotn
kota
kota
Interway
Cirrus
Tomark
Joker
Shark
Oris