Akrobatická skupina „Očovskí Bačovia“

Hlasuj

Nominovaní SNA v kategórii Športové letectvo

Akrobatická skupina vystupujúca na bezmotorových lietadlách L-13 si v tomto roku pripomína svoje 40. výročie od založenia. Už dlhé roky ju fanúšikovia letectva poznajú pod názvom „OČOVSKÍ BAČOVIA.“ Za 40 rokov absolvovali 222 vystúpení na verejnosti, z toho 75 v zahraničí. Vystúpili na 159 leteckých podujatiach (letecké dni) z toho mali 110 pri dvojdňových opakovaných akciách.

Obdržali množstvo ocenení napr. od Medzinárodnej leteckej federácie (FAI), ďakovnú medailu od SNA, od českého aeroklubu a množstva ďalších subjektov. Ich meno a kvalita sa stala známou po celom svete. Dostali pozvania aj do mnohých vzdialených krajín napr. USA,  Anglicko, Indonézia, Južná Kórea, Rusko.

Očovskí Bačovia sú jedinou skupinou na svete, ktorá je od roku 2003 tvorená vlečným lietadlom Z 137 T a štyrmi vetroňmi /L-13, L-23 Blaník/. Zaujímavosťou je, že v tíme lietajú amatéri i profesionáli s rozdielnym vekom (35- 73 rokov), povolaním aj leteckými skúsenosťami. Majú nalietané od 800 do 9 000 letových hodín.
Od roku 1999 je letecká skupina Očovskí Bačovia držiteľom DIPLÔME D'HONNEUR“, čestného diplomu medzinárodnej leteckej federácie FAI za prínos v skupinovom lietaní.

V prípade výhry ocenenie za skupinu prevezme MUDr. Branislav Oltus, ktorý je zároveň aj členom skupiny Očovskí Bačovia.

 

Exkluzívny partner

aero

Generálni partneri

SAAB

Hlavný mediálny partner

RTVs

Hlavní partneri

skoda
Bratislavský kraj

Partneri

lotn
kota
kota
Interway
Cirrus
Tomark
Joker
Shark
Oris