MUDr. Karol Mičko

Hlasuj

Nominovaný SLF v kategórii Športové letectvo

MUDr. Karol Mičko, narodený 28.10.1955. Svoju leteckú kariéru začal ešte ako dieťa, keď spoznával lietadlá a letectvo po boku svojho otca, vojenského pilota. Počas Základnej školy sa venoval leteckému modelárstvu vo Zvolene a počas štúdií v Bratislave, začal v r. 1970 s plachtárskym výcvikom v Bratislave-Vajnoroch. Počas svojho leteckého života získal kvalifikácie ako pilot vetroňov, navijákar, inštruktor bezmotorového lietania, kde vychoval množstvo plachtárov, ktorí dodnes lietajú v renomovaných leteckých spoločnostiach, je pilot TMG a PPL.

Ako lekár sa MUDr. Karol Mičko podieľal na organizovaní prvého stretnutia leteckých lekárov v Lučenci, kde spolu s VLN Košice spolukreovali sieť leteckých lekárov – dnešných AME na slovensku. Doteraz nalietal cca 1400 hodín na 25 typoch lietadiel a vetroňov.

MUDr. Karol Mičko je od r. 1999 jeden z prvých členov SLF a ako aj konštruktér lietadiel sa spolupodieľal na stavbe niekoľkých UL lietadiel a ako prvý v Novohrade bol spoluskonštruktér výnimočného  UL Minimax, ktoré dodnes lieta. Je stále aktívnym členom SLF, predtým aj ako člen Výkonnej rady SLF a pravidelný účastník letov M.R.Štefánika ktoré SLF poriada od r. 2018.

Exkluzívny partner

aero

Generálni partneri

SAAB

Hlavný mediálny partner

RTVs

Hlavní partneri

skoda
Bratislavský kraj

Partneri

lotn
kota
kota
Interway
Cirrus
Tomark
Joker
Shark
Oris